bérszámfejtés 19. kerület - anitaxkonyvelo.hu

Megoldódott a bérszámfejtés 19. kerület problémája is

De megám! Az előzőekben leírtam, hogy a 19. kerületben kerestem könyvelőt. A következő lépés az lett volna, hogy a bérszámfejtés 19. kerület szavakat írom be a keresőbe. De ezt megúsztam. Emlékeznek még az unkahúgomra, aki rendezvényeket szervez a könyvelői továbbképzésekre? Na, ugye ő ajánlotta nekem a 19. kerületi irodát, így a bérszámfejtés is megoldott lett egy csapásra. Azon is agyaltam, hogy a bérszámfejtést a 19. kerületben kellene megoldani, de vajon hogy találok egy jó bérszámfejtőt?
Nyilván mindenki tisztában van vele, akinek hivatalosan bejelentett alkalmazottja vagy alkalmazottai vannak, hogy bizony a bérfizetés mögött van némi adminisztráció is. Mégpedig olyan, amit én magam nem tudok megoldani. Amikor a 19. kerületi bérszámfejtés felmerült, ez is fejtörést okozott. Most biztosan sokan a fejükhöz kapnak, hogy ekkora tudatlan ökör vagyok! Hát minden könyvelő csinál bérszámfejtést! Miért ne lenne egy könyvelőirodának bérszámfejtése a 19. kerületben is?

Mielőtt bárki megszólna, az én tapasztalatom más!

És nem azzal kapcsolatban, hogy van-e bérszámfejtés a 19. kerületi könyvelőknél, hanem azzal, hogy az én korábbi könyvelőm például nem vállalta. Bármilyen hihetetlen, vannak olyan irodák, ahol nem vállalnak bérszámfejtést, így könnyen lehet, hogy nincs valamelyiknek a szolgáltatásai között a bérszámejtés a 19. kerületben sem.
Ez ugyanis, ahogyan a korábbi könyvelőm elmondta, egy meglehetősen bonyolult és időigényes feladat. Főleg, ha nagy létszámú vállalkozásról beszélünk. Sajnos ez nem abból áll, hogy havonta egyszer kiszámolják a béreket, rögzítik, aztán le van tudva. Miért is?
Nos, nagyon egyszerű. Először is nem minden cég ugyanazon a napon fizet bért. Vannak táppénzes alkalmazottak, vannak esetleg kismamák, vannak kiküldetések, vannak juttatások. Ezeket mind figyelembe kell venni. És a legnagyobb gond, hogy az előbb említettek akkora változókat jelentenek a bérszámfejtés szempontjából, hogy nem lehet a folyamatot automatizálni.
Mindezeket figyelembe véve, megértem, hogy nem mindenki vállalja. Az én szerencsém az, hogy az Anitax Könyvelőiroda ezt a terhet is levette a vállamról, ez sem jelent gondot többé!