A bérszámfejtés kiszervezése nyereséget teremt

A bérszámfejtés valójában a bérek pontos kiszámítását jelenti, azok minden járulékával együtt. Ráadásul olyan formában, ami minden érvényben lévő előírásnak megfelel.
Amennyiben ezt a feladatot nem képzett szakember végzi el, akkor hibázhatunk. Ezzel nemcsak azt kockáztatjuk, hogy a munkavállaló nem az őt megillető bért kapja kézhez, hanem némi büntetést is, amennyiben ellenőrzésre kerül sor. Ebből adódóan láthatjuk, hogy cégvezetőként, illetve cégtulajdonosként duplán érdekünk a pontos bérszámfejtés.

Bármilyen cégről vagy vállalkozásról legyen szó, ideális állapot, ha a bérszámfejtés és az egyéb könyvelési feladatok hozzáértő kezekben vannak.
Tisztában kell lenni azzal, hogy a bérszámfejtés nemcsak képzettséget és tapasztalatot, hanem a teljes fokú naprakészséget is megköveteli. Miért fontos ez? Az utóbbi években hazánkban a betartandó törvények és rendeletek napról napra változnak. Ezek a változások túlságosan gyakoriak, csak azok a hozzáértő személyek képesek lépést tartani, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak.
Ahhoz, hogy Ön cégvezetőként minden új rendeleti változással naprakész legyen, sokkal többet kell a könyveléssel és a bérszámfejtés feladatával foglalkoznia, mint ami megérné az időbefektetést. Ráadásul a megfelelő képzettség és tapasztalat hiánya mindig nagy hibalehetőségeket foglal magában.
Az ANITAX Könyvelőiroda csapata képzett, tapasztalt és naprakész. Pontosan ez a három összetevő fog Önnek nyereséget termelni, és ez nemcsak összegszerűen, hanem időben is megmutatkozik majd.
Szeretnénk kiemelni, hogy a bérszámfejtés közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek első megközelítésre tűnik. Nemcsak arról van szó, hogy a havi bérkifizetéseket pontosan és időre elő kell készíteni, hanem azok járulékairól is nyilvántartást kell vezetni, valamint a különböző bevallásokat, például nyugdíjpénztári bevallásokat is el kell készíteni az adatszolgáltatáshoz. Ezen kívül különböző statisztikákat is pontosan kell vezetni.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a körülmények változásával kapcsolatban is naprakésznek kell lenni. Ilyenek lehetnek a betegségek, túlórák, szabadságolások stb.
A bérszámfejtés szaktudást és tapasztalatot kíván meg. Bízza ránk ezt az érzékeny feladatot! Legyen ez a mi felelősségünk!