Az egyéni vállalkozó könyvelés gyakran felmerülő téma napjainkban, mivel folyamatosan egyre több ember indít egyéni vállalkozást.
Az utóbbi években a cégek egyre nagyobb hányada részesíti előnyben a vállalkozókat az alkalmazottak helyett. Ennek elsődleges oka nyilvánvalóan a takarékosság, ám ne feledjük az egyszerűség elvét sem. Bár néhány évvel ezelőtt kényszervállalkozónak hívták ezt a félig alkalmazott félig vállalkozó „típust”, ám mára az emberek többsége rádöbbent arra, hogy az egyéni vállalkozás saját magának is nyereségesebb, mint az alkalmazotti lét. Itt jön képbe az egyéni vállalkozó könyvelés, mely minden vállalkozó számára kötelező, ám nem túl sokan képesek olyan jól bánni a számokkal, hogy az nyereséges legyen a számukra. Természetesen a fent leírtak akkor is helytállóak, ha valaki saját ötletét szeretné saját elképzelései szerint kivitelezni, és ezért szeretne egyéni vállalkozást indítani. Az előnyös adózás mindenkinek érdeke.

Egyéni vállalkozó könyvelés előkészületei

Egy egyéni vállalkozás indítása sok szempontból hasonlít egy cégalapításhoz, és mint ilyen, roppant fontos, hogy jól elő legyen készítve. Már a kezdeteknél megtervezhetjük a takarékos adófizetést, ha megfelelően indítjuk vállalkozásunkat, melyhez érdemes olyan könyvelőiroda segítségét igénybe venni, akik nagy jártassággal rendelkeznek az egyéni vállalkozás könyvelés területén.
Az ANITAX Könyvelőirodában nagy tapasztalattal rendelkezünk, hiszen ügyfélkörünk nagy részét az egyéni vállalkozók teszik ki. Pontosan ezért érdemes már a kezdetekkor hozzánk fordulni, még akkor is, ha valaki már eldöntötte, hogy KATA-s vállalkozást indít. Még ebben az esetben is érdemes az egyéni vállalkozás könyvelés tevékenységéhez segítséget igénybe venni.

KATA-s egyéni vállalkozás könyvelés

Sokan gondolják úgy, hogy a KATA-s egyéni vállalkozás könyvelés annyira egyszerű, hogy bárki képes megcsinálni.
Pontosan ez a gondolkodás vezet oda gyakorta, hogy egy KATA-s egyéni vállalkozónak problémája adódik. Sok esetben ez szinte vagy teljesen helyrehozhatatlan károk formájában jelentkezik, ami természetesen a vállalkozónak okoz anyagi veszteséget.
Mennyivel egyszerűbb professzionális könyvelőiroda segítségét kérni, és ezáltal tudatában lenni annak, hogy a könyvelés teljesen rendben van.
Akár KATA-s, akár egyéb egyéni vállalkozást szeretne indítani, előtte vegye igénybe az ANITAX Könyvelőiroda segítségét! Megmutatjuk az egyszerűbb és takarékosabb utat a vállalkozásához.