Egyéni vállalkozó könyvelés - anitaxkonyvelo.hu

Egyéni vállalkozó könyvelés

Talán eljutottunk ma már arra a szintre, hogy majdnem mindenki számára evidens, hogy szükség van könyvelőre. Természetesen minden cég, vállalkozó igyekszik a vállalkozásához megtalálni a legmegfelelőbb irodát.
Amennyiben felvetődik az egyéni vállalkozó könyvelés, valóban sokan azt hiszik, hogy egyéni vállalkozónak lenni, az egy egyszerű dolog, talán még könyvelni sem kell.
Tisztáznunk kell tehát néhány dolgot azok kedvéért, akik még csak most tervezik a vállalkozásuk elindítását.

Az egyéni vállalkozó könyvelés szükségessége

Az mára már elfogadott igazság, hogy egyetlen vállalkozás sincs meg könyvelő iroda nélkül.
Ennek persze az ellenkezője is igaz, hiszen a könyvelő iroda sem működhetne vállalkozások, vállalkozók nélkül.
Elkerülendő az előzőekben már említett tévhitet, miszerint az egyéni vállalkozó könyvelés az esetleg nem is szükséges, nézzük meg, hogy mit is nevezünk könyvelésnek és miért hasznos, ha a egyéni vállalkozás könyvelés zökkenőmentesen, egy profi iroda közreműködésével történik?

Az Anitax Könyvelő Irodánál először is választ kap arra a kérdésre, hogy miért kell könyvelni?

Erre az első, és egyben a legegyszerűbb válasz, hogy azért kell könyvelést vezetni, mert minden vállalkozásnak kötelező évente egyszer egy olyan beszámolót készíteni, amely információkat tesz közzé a vállalkozás pénzügyi helyzetéről. És ezt a beszámolót nyilvánosságra is kell hozni.
Könyvelés pontos és szigorú vezetése nélkül meglehetősen nehéz lenne elkészíteni az említett beszámolót, melyhez praktikus, ha minden információ gondosan, precízen rendszerezve van.
Ha az egyéni vállalkozó könyvelés kifejezést halljuk, eszünkbe jut, hogy nagyon leegyszerűsítve ugyan, de ez az adatgyűjtés és rendszerezés az amit általánosságban mindenki könyvelésnek nevez.
Ez azonban valóban egy mérhetetlenül nagy leegyszerűsítése a tevékenységnek.
Ez olyan, mintha az autógyártásról azt gondolnánk, hogy csak a beleépített motor gyártása maga az autógyártás folyamata.
Amikor az egyéni vállalkozó könyvelés igénye felmerül, és megtalál bennünket, biztos lehet benne, hogy teljeskörű tájékoztatást kap mindarról, amit egy könyvelő iroda nyújt a vállalkozásoknak.
Az Anitax Könyvelő Iroda ugyanis teljes körű, és naprakész könyvelési szolgáltatást, biztos számviteli hátteret, hibátlan, felkészült szakmai hátteret biztosít ügyfelei részére.