Egy jó könyvelőt szeretnék a XIX. kerületben! Tudsz ilyet? Add meg a számát kérlek!

Biztosan sokan vannak a XIX. kerületben, akiknek hiányzik egy jó könyvelő. Nekem is hiányzott, de megtaláltam. Olyat, aki az adózásban, a számlák rendezésében jártas, a számviteli feladatok törvény szerinti ellátásához ért.
Mint a vállalkozók zöme, én is tudom, hogy sokkal jobb valakinek fizetni egy keveset azért, hogy minden rendben legyen, mint az államnak kifizetni a bírságokat.
Ezért kell egy jó könyvelő. Ez ennyire egyszerű! És ha megtaláltuk, még nyugodtan is lehet aludni. Mert tudjuk, hogy a könyvelő felelősséggel tartozik a hibáiért, és nem minket terhel ez is! A saját hibáiért! Mielőtt valaki félreértené! Nem a vállalkozás hibáiért. Viszont arra felhívja a figyelmet.
És vajon mitől lesz valaki „jó” könyvelő?
Erre a kérdésre sajnos nincs egzakt választ. Miért? Mert szólásmondással válaszolva, ízlések és pofonok. Ismerik, nem?
De viccet félretéve tényleg nagyon nehéz megválaszolni ezt a kérdést. Szinte mindenkinek más-más elvárásai vannak a könyvelő személyével kapcsolatban. Én például szeretem, ha a könyvelő nem karótnyelt, csak a szakmai dolgokra koncentráló figura, és még beszélgetni is lehet vele. Lehet, hogy ez másnak nem fontos.

Egy barátom szerint a könyvelőknek nincs humorérzéke

Szerintem van. Én legalábbis találtam olyat. Pont itt a XIX. kerületben. De miért mondják azt, hogy egy könyvelő távol áll a humortól, és velük csak száraz, üzleti dolgokról, meg számokról lehet beszélni? Szerintem a Számviteli Törvényről és az Adózás Rendjéről is! na jó, ne viccelődjünk!
Egyébként az tény, hogy a könyvelésben semmi vidámság nincs. És igaz, mitől is legyen jó a kedve valakinek, aki egész nap száraz adatokkal dolgozik.
Ettől inkább elmegy a jókedv, minthogy megjön! Érthető, hogy belefásul mindenki ebbe egy idő után. De van kivétel! Ha ezt a cikket olvassa valaki, akkor már meg is találta!
Profik, nagyon értik a szakmájukat, és igen, van humorérzékük! Én maximálisan elégedett vagyok, tökéletes a kapcsolat!